p { font-family: providence sans pro; }

Work-life design

Go with your flow!

Leer meer FLOW momenten te ontwikkelen door een taak uitdagender of leuker te maken, zodat jij meer creativiteit, productiviteit en plezier ervaart! Hiervoor onderzoeken we de kern van jouw ‘unflow’ en leggen we de focus op je talenten (interesses én kwaliteiten) om je werk, studie of life-events te kunnen re-designen. Daarbij kijken we naar verschillende elementen zoals de voorwaarden om in flow te komen en blijven. Hierbij kun je denken aan:

Werkdesign

Studiedesign

Lifedesign

Stukje theorie…

Psycholoog Mihaly Csikszentmihaly deed onderzoek naar ‘geluk’ en ‘creativiteit’ en onderzocht de factoren die ervoor zorgen dat je gelukkig bent tijdens het doen van een taak of activiteit. Hierdoor ontdekte hij de gemoedstoestand FLOW waarbij de mate van uitdaging ten op zichten van vaardigheid bepalend zijn: iemand is het meest gelukkig als zijn ambitie of uitdaging goed aansluiten bij zijn vaardigheden of kwaliteiten tijdens het uitvoeren van een taak of activiteit.

Inmiddels is er veel meer bekend over flow, bevlogenheid en hoe je je werkplezier kunt vergroten. Hoogleraar Arbeids- en Organisatiepsycholoog Arnold Bakker aan de Erasmus Universiteit Rotterdam heeft er veel onderzoek naar gedaan. Hij omschrijft flow op het werk ‘als een korte piekervaring dat wordt gekenmerkt door absorptie, werkplezier en intrinsieke motivatie (2005, 2008).

FLOW:
Een korte piekervaring op het werk dat wordt gekenmerkt door absorptie, werkplezier en intrinsieke motivatie (Bakker, 2005, 2008).

Vindt meer informatie over werkdesign en de theorie erachter via collega werkdesigners van Vivic.